Ωδείο και παιδεία

Μουσική μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και ό ήχος της φωνής μας. Ο άνθρωπος πάντα είχε την ανάγκη να εκφράζεται μέσα από τις τέχνες. Η ανάγκη αυτή στην συνέχεια τον ώθησε να κατασκευάσει τα μουσικά όργανα αλλά και να τα χωρίσει μετέπειτα σε κατηγορίες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι μπόρεσε να τα παντρέψει όμορφα και να τα αναδείξει αργότερα σαν μια ομάδα μουσικών οργάνων που προάγουν την αρμονία και την ισορροπία. Σίγουρα αυτό δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η μουσική άρχισε να εξελίσσεται, για να γίνεται απόλυτα κατανοητή στον κόσμο, οι άνθρωποι ανακάλυψαν τις νότες. Έτσι πλέον έχουμε σαν αποτέλεσμα πολλά έργα που έχουν διασωθεί ανά τους αιώνες και αναβιώνουν σήμερα σε πολλούς τύπους και μορφές. Οι συνθέτες και οι ενορχηστρωτές συνεχίζουν το έργο αυτό και ακόμα και σήμερα η μουσική εξελίσσεται, όπως και τα μουσικά όργανα.

Για παράδειγμα, τα πλήκτρα εμφανιστήκαν τον περασμένο αιώνα. Σήμερα λοιπόν έχουμε μια εξελιγμένη μορφή του ήχου, που σαν αποτέλεσμα είναι σήμερα γνωστή ως ηλεκτρονική μουσική. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μουσικές τάσεις έχουν διαμορφωθεί μέσα από την κλασσική μουσική, που είναι η πιο άρτια και η αρχή για πολλά μετέπειτα μουσικά κινήματα. Η Metal μουσική έχει απίστευτη επιρροή από την κλασική μουσική, παρουσιάζοντας την ίδια δυσκολία.

Σίγουρα η μουσική είναι σημαντική, γιατί μας βοηθάει να συγκεντρώνουμε την σκέψη μας ως ενήλικες. Αλλά και ως παιδιά τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε είναι ασύλληπτα. Εάν θεωρείτε ότι ένα παιδί πρέπει να γραφτεί σε κάποιο Ωδείο μόνο εάν έχει ταλέντο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μουσική δεν είναι για λίγους. Θα ήταν καλό να ενθαρρύνετε το παιδί σας στην ενασχόληση με την μουσική, αφού τα οφέλη της είναι πολλά.

Ένα παιδί που εγγράφεται σε ένα Ωδείο μπορεί να κοινωνικοποιηθεί μέσα από την δραστηριότητα αυτή. Ο καθηγητής θα τον οδηγήσει και θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει την κλίση που μπορεί ενδεχομένως να έχει σε κάποιο μουσικό όργανο, όπως επίσης να καλλιεργήσει τις φωνητικές του ικανότητες. Η ενασχόληση με την μουσική θα τον βοηθήσει να είναι πιο προσηλωμένο, συγκεντρωμένο και πειθαρχημένο στην ζωή του και στους στόχους του, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Θα μάθει να κατανοεί τα νοήματα από κείμενα και στίχους, δείχνοντας στο μέλλον σεβασμό σε όλες τις υπόλοιπες τέχνες και τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Δεν θα αισθάνεται μεγαλώνοντας ότι πρέπει να βρει μια ομάδα να ανήκει, γιατί οι βάσεις του θα είναι τόσο σταθερές και θα αισθάνεται ισορροπημένο περνώντας αργότερα από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Η μουσική και οι νότες θα το βοηθήσουν να βρει ενδεχομένως την κλίση του στα μαθηματικά. Σίγουρα είτε ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής αργότερα ή όχι η παιδεία που θα αποκομίσει θα είναι εκείνη που θα τον ακολουθεί σε πολλές επιλογές που θα κάνει στο μέλλον.

Ένα παιδί δεν μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του. Η μουσική θα τον βοηθήσει να καταλάβει τον εαυτό του. Μεγαλώνοντας το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την γνώση αυτή και να την εξελίξει σε κάποιο μουσικό σχολείο. Δεν περιορίζεται μόνο στην μουσική παιδεία, αλλά μπορεί να δώσει και εισαγωγικές εξετάσεις σε οποιονδήποτε τομέα επιθυμεί.