Το Φαινόμενο Παντελής Παντελίδης

Γεννημένος στη Νέα Ιωνία το 1983, ο Παντελής Παντείδης έκοψε το νήμα της ζωής του στο Ελληνικό, ύστερα από ένα φριχτό δυστύχημα με το αυτοκίνητο στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Μέχρι τότε όμως είχε καταφέρει όσα πολύ λίγοι καλλιτέχνες μπόρεσαν να καταφέρουν. Έγινε γνωστός βασισμένος στις δικές του δυνάμεις, χωρίς στήριξη και διαφήμιση από άλλους. Εκμεταλλευόμενος το YouTube και την δωρεάν προβολή που μπορούσε να λάβει από εκεί, κατάφερε να σαγηνεύσει τα πλήθη με την αμεσότητα των τραγουδιών του, το καθαρό του βλέμμα και την μελωδική του μουσική.

Ακόμη κι αν δεν σου άρεσε ο Παντελίδης ως τραγουδιστής και στιχουργός, δεν μπορούσες να πεις τίποτε για τον χαρακτήρα του. Από όσα έγιναν γνωστά μάλιστα ύστερα από το θάνατό του, πάντοτε ο καλλιτέχνης βοηθούσε όσους το είχαν ανάγκη οικονομικά, στηρίζοντας τη γειτονιά του και την οικογένειά του σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, δεν είχε αλλάξει σε τίποτε από τη μεγάλη δημοσιότητα που είχε λάβει. Συνέχιζε να είναι απλός, να επισκέπτεται τα ίδια στέκια και να συνομιλεί με τους γείτονες, σα να μην είχε λάβει όλα αυτά τα βραβεία και σα να μην ήταν πλέον ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη και σήμερα το θάνατό του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το δανεικό αυτοκίνητο δεν το οδηγούσε εκείνος, αλλά μία εκ των δύο συνεπιβατών. Το χρονικό είναι θολό. Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα στο νέο μαγαζί και ύστερα από εξοντωτικές πρόβες, ο Παντελής φεύγει για το Ελληνικό, όπου παίζει χαρτιά και διασκεδάζει ως το πρωί. Εδώ τα γεγονότα θολώνουν, καθώς κάποιοι λένε πως ήταν πολύ μεθυσμένος για να οδηγήσει και μάλιστα ζητούσε ταξί. Τελικά, επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και ξεκινά η κούρσα θανάτου. Λίγο πριν βγει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, νωρίς το πρωί το αυτοκίνητο με τον Παντελή και τα δύο κορίτσια ξεφεύγει από την πορεία του. Αναποδογυρίζει και ο Παντελής σκοτώνεται ακαριαία.

Η οικογένειά του έχει ξεκινήσει διαμάχη, έτσι ώστε να έρθουν στο φως όλες οι λεπτομέρειες γύρω από εκείνη την ημέρα. Στο άκουσμα και μόνο του θανάτου, χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν το σημείο και αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και άλλα αγαπημένα αντικείμενα. Αντίστοιχο προσκύνημα γίνεται και στη γειτονιά του Παντελή, στο μαγαζί της οικογένειας και στο σπίτι. Κι όταν έρχεται η ώρα της κηδείας, ο κόσμος είναι συγκινημένος και ξεχύνεται στους δρόμους. Συνοδεύει τον Παντελή στην τελευταία του κατοικία και όλοι δακρύζουν.

Δυστυχώς, ο Παντελής Παντελίδης δεν είναι πια εδώ. Αν και οι περισσότεροι ακόμη σιγοτραγουδούν τις επιτυχίες του, διασκεδάζουν με τα τραγούδια του και περιμένουν τις νέες εκδόσεις με ακυκλοφόρητες εκτελέσεις, δυστυχώς εκείνος λείπει. Λείπει κυρίως στην οικογένεια και τους φίλους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί ο παντελής μπήκε στις καρδιές όλων μας.

Είτε σου άρεσαν τα τραγούδια του είτε όχι, ήταν μια συμπαθητική φυσιογνωμία, ένας καλόκαρδος και γενναιόδωρος άνθρωπος, προσγειωμένος και ταλαντούχος. Οπαδός της ΑΕΚ, με αγνά αισθήματα και με την απλότητα να τον συνοδεύει πάντοτε, ο Παντελής ξεχώριζε από τους υπολοίπους. Το κενό που άφησε δεν είναι σίγουρο αν αναπληρωθεί ποτέ, καθώς τέτοιοι καλλιτέχνες με άστρο πράγματι σπανίζουν…