Ο Ρόλος της Μουσικής στη Ζωή μας

Ο τομέας της ψυχαγωγίας είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτό είναι απόρροια της πίεσης που δέχεται σε καθημερινή βάση, τόσο από την δουλειά του, όσο και από τις διαπροσωπικές του σχέσεις και δραστηριότητες. Είναι γεγονός πως ο άνθρωπος μόνο με το να δουλεύει, να τρέφεται και να κοιμάται δεν θα μπορούσε να αντέξει credite online rapide. Αυτό συμβαίνει γιατί η πνευματική κούραση που διαρκώς τον διακατέχει χρειάζεται να εκτονώνεται. Για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων προσπάθησε και δημιούργησε δραστηριότητες τέτοιες, με σκοπό την ψυχαγωγία του και την πνευματική του εκτόνωση.

Μία από αυτές τις δραστηριότητες, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως διαχρονική, είναι φυσικά η μουσική. Η μουσική που στην ουσία έχει πάρει την ονομασία της από τις εννέα Μούσες της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό, αλλά και από εποχή σε εποχή και εξελίσσεται συνέχεια. Είναι από τους βασικούς τρόπους έκφρασης των ανθρωπίνων ανησυχιών και θεμάτων γύρω από την κοινωνία στο σύνολό της και των προβλημάτων που αυτή συνεπάγεται.

Η αγάπη, το μίσος, η ζωή, ο θάνατος, η χαρά, η λύπη, η ευεξία, η μελαγχολία και πολλά άλλα συναισθήματα είναι έννοιες αντίθετες οι οποίες υπό την σκέπη της μουσικής και της έκφρασης μέσω αυτής παίρνουν μορφή που ο καθένας μπορεί να καταλάβει και να νιώσει. Έτσι σε περιόδους που ένας άνθρωπος μπορεί για παράδειγμα να είναι απογοητευμένος από μία ερωτική απόρριψη που έχει δεχτεί, μία σειρά τραγουδιών σχετικών με τον έρωτα θα μπορούσε να τον εκφράζει σε σημείο που να τον παρηγορεί και να τον βοηθά να το ξεπεράσει.

Η μουσική υπάρχει παντού. Μπορούμε να την ακούμε καθοδόν για τη δουλειά μας στο ραδιόφωνο, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, τηλεφώνων, του διαδικτύου, ακόμα κι εμείς οι ίδιοι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να σιγοτραγουδάμε ή να τραγουδάμε από μέσα μας. Ο ρόλος της στην ψυχοσύνθεσή μας και στην διάθεσή μας είναι κομβικός και μπορεί να μας ανεβάσει ή να μας ρίξει ψυχολογικά αναλόγως με την προδιάθεσή μας. Η επιλογή της μουσικής που θα ακούσουμε σε σχέση με την ψυχολογική μας κατάσταση είναι πάρα πού σημαντική και γι αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και το είδος της μουσικής που κατά καιρούς χρειάζεται να ακούσει ο οργανισμός μας για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η όλη διαδικασία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως άνθρωποι με αυξημένο άγχος και πίεση επιλέγουν να ακούν διαρκώς μουσική για να το μειώσουν ή ακόμα και να το αποβάλλουν. Παραδείγματα τέτοιου είδους ανθρώπων είναι αυτοί που περιμένουν να περάσουν από συνέντευξη για την πρόσληψή τους σε μια δουλειά, οι επαγγελματίες αθλητές λίγο πριν έναν καθοριστικό αγώνα που έχουν να δώσουν είτε σε προσωπικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, οι ίδιοι οι ερμηνευτές και τραγουδιστές που έχουν επιλέξει να εκφράζονται μέσω της ίδιας τους της ιδιότητας credit de nevoi personale, εκείνοι που εργάζονται διαρκώς για πάρα πολλές ώρες στον ίδιο εργασιακό χώρο ακατάπαυστα και χωρίς να αλλάζουν παραστάσεις κτλ.

Χωρίς την μουσική, η ζωή θα ήταν πολύ μονότονη και βαρετή, ενώ οι άνθρωποι θα ήταν σίγουρα λιγότερο χαρούμενοι και εκφραστικοί.