Ελλάδα και μουσική με αποκορύφωμα τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Η μουσική είναι πάντα αυτό που χρειάζεται ο άνθρωπος για να εκφράσει ό, τι κρύβει μέσα στην στο μυαλό και την ψύχη του. Γι’ αυτό και όλες οι τέχνες συνοδεύονται πάντα από την μουσική. Το θέατρο κι ο χορός παίρνουν την έμπνευσή τους από αυτή για να δημιουργήσουν παραστάσεις με τα ανάλογα θέματα. Η μουσική και οι ενορχηστρώσεις τα συνοδεύουν, για να δώσουν την αίσθηση που ο καλλιτέχνης θέλει να αποδώσει. Η ευφορία που μας δίνεται μέσα από την μουσική είναι μεγάλη, είτε η παράσταση είναι χαρούμενη είτε όχι. Η τέχνη στο σύνολό της μας κάνει σκεπτόμενα όντα και πολλές φόρες μας δίνει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Η Ελλάδα παράγει πολιτισμό όλο τον χρόνο. Η χώρα στην οποία οι Μούσες από την αρχαία Ελλάδα άφησαν την κληρονομιά τους, είναι εκείνη που έχει χαράξει το δρόμο για την ανάπτυξη και εξέλιξη των τεχνών μέχρι σήμερα. Όλο τον χρόνο, σε όλες τις πόλεις και τα νησιά της χώρας, η μουσική και οι τέχνες είναι παντού με αποκορύφωμα το καλοκαίρι. Τότε όλα τα θέατρα είναι ανοιχτά και έτοιμα για να υποδεχθούν σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει την ευκαιρία να γεμίσει η χώρα με τραγούδι και πολιτιστικά δρώμενα από άκρη σε άκρη. Η χώρα που είναι το λίκνο του πολιτισμού ανοίγει τα αρχαία θέατρά της και τα πιο σημαντικά μνημεία της, για να γίνουν προσεχτικά παραστάσεις και κονσέρτα, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν για το κοινό. Φανταστείτε λοιπόν να βλέπετε μια παράσταση όπερας στο Ηρώδειο κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου ή ένα κονσέρτο στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο εθνικός κήπος λίγο πιο πάνω υποδέχεται ξένους καλλιτέχνες, που δίνουν παραστάσεις στην γλώσσα τους.

Στα νησιά μας οι καλλιτέχνες που έδιναν παραστάσεις τον χειμώνα στην πρωτεύουσα τώρα οργώνουν την Ελλάδα για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κλείσουν έτσι τις περιοδείες τους. Είναι πολύ όμορφο να βλέπει κανείς την απήχηση που έχουν οι συναυλίες από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες στους επισκέπτες της χώρας μας. Φυσικά όλα τα είδη της μουσικής φιλοξενούνται χωρίς καμία διάκριση στα Φεστιβάλ. Τα στάδια γεμίζουν με νέους που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Κάθε ημέρα του καλοκαιριού είναι μια μεγάλη γιορτή που φιλοξενείται σε όλη την χώρα, από τα πιο οργανωμένα θέατρα μέχρι και τις παραλίες, δίνοντας την αίσθηση ότι το καλοκαίρι δεν θα τελειώσει ποτέ και όντως αργεί να τελειώσει.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι για όλα τα βαλάντια. Σε όλες τις παραστάσεις υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια που μπορεί κάποιος να αναζητήσει μέσα από το διαδίκτυο και να τα κατοχυρώσει πολύ πιο γρήγορα, αποφεύγοντας τις ουρές, αν θέλει να γλιτώσει πολύτιμο χρόνο.

Φυσικά υπάρχουν πάντα και τα παραδοσιακά ταβερνάκια με την ζωντανή ορχήστρα που μας ψυχαγωγούν και αυτά μιλώντας στην ψυχή μας με τραγούδια, που όλα μας εκφράζουν με κάποιο τρόπο. Ακόμα και εκείνα μπορούν να θεωρηθούν προϊόν πολιτισμού. Η μουσική μας αλλάζει την διάθεση, μας δίνει την ελπίδα να αντεπεξέλθουμε στην ρουτίνα και κάνει την σκέψη μας πιο δημιουργική. Η ζωή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την μουσική.